2022-2023 Akademik Yılı Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II İngilizce Dersleri Muafiyet Sınavı Duyurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

Yalova Üniversitesi Yabancı Dil I ve II Dersleri (İngilizce) Muafiyet Sınavı 07.10.2022 tarihinde saat 14:00’ da yüz yüze yapılacaktır. Üniversitemize  ek  yerleştirme  ile  kayıt  yaptıran  öğrencilerin  aynı  derslerden  muaf  tutulma  haklarını kullanabilmeleri  adına,  04.11.2022  tarihinde saat 14:00’da yüz yüze  “2.  Muafiyet  Sınavı (İngilizce) yapılacaktır.

Yabancı Dil I ve II Dersleri (İngilizce) Muafiyet Sınavı ‘na katılacaklar, öğrencisi oldukları YÜ fakülte ve meslek yüksekokullarında sınava gireceklerdir.

Koşullar ve Bilgilendirme:

  • -Yabancı Dil I ve II Dersleri (İngilizce) Muafiyet Sınavı’na , üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrenciler kayıt oldukları ilk yıl ve bir kez katılabilirler. Eğitim- öğretim yılının başında bir yıl süre ile kayıt donduran ve kayıt yaptırdığı yılda muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında yapılan muafiyet sınavına girebilirler. Muafiyet sınavı için herhangi bir mazeret sınavı yapılmaz.
  • -Yabancı Dil I ve II Dersleri (İngilizce) Muafiyet Sınavı ‘na katılma zorunluluğu yoktur. Sınava katılmak istemeyen ve sınava katılmayan öğrenciler yabancı dil derslerini (Yabancı Dil I- Yabancı Dil II) almak zorundadırlar ve ek kontenjanla kaydolan öğrenciler için açılan sınava giremezler.
  • -Yabancı Dil I ve II Dersleri (İngilizce) Muafiyet Sınavı’nda öğrencilere zorunlu yabancı dil derslerinin müfredat programı içeriğine göre bir test uygulanır. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden değerlendirilir.  50 veya daha üstü puan alanlar ortak zorunlu yabancı dil derslerinden (Yabancı Dil I- Yabancı Dil II) muaf sayılırlar. Alınan puanlar YÜ mutlak değerlendirme sistemine göre harf notuna dönüştürülerek her iki dersin sonucu olarak işlenir ve genel akademik not ortalamasına katılır.
  • -Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan bölüm/programlarda Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan yabancı dil hazırlık sınıfı muafiyet sınavında (Proficiency Exam) başarılı olan veya zorunlu/isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayan öğrenciler, ders programlarında bulunan YDB101 ve YDB102 derslerinden de muaf sayılırlar.
  • -Sınav çoktan seçmeli dil bilgisi ve kelime bilgisi sorularından oluşacaktır.