"Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım Yarışması

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ve Türkçenin doğru, güzel ve etkili konuşulmasını amaçlayan "Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım" yarışması Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 30 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi. 2015 yılından bu yana her sene gerçekleştirilen "Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım" yarışmasına, Yalova'da bulunan 16 ortaöğretim kurumu katıldı. Katılımcılar birinci bölümde Türkçenin önemli kavramlarından oluşan kelimeler etrafında üçer dakikalık hazırlıklı konuşmalar gerçekleştirdi.
Yarışmanın öğleden sonraki bölümünde ise katılımcılar, seçilen kavramlar üzerinden yine üçer dakikalık hazırlıksız konuşma yaptı. Yarışmaya katılan öğrencilerin Türkçeyi kullanma becerileri, konuya hâkimiyetleri ve zamanı verimli kullanma gibi kabiliyetleri ölçüldü. Bölümümüz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ezgi ŞAHİN SEVDİ ile Öğr. Gör. Muhammed Abdullah GÜL yarışmanın değerlendirme komitesinde görev aldılar. 
Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım Yarışması, ödül töreni ve kapanış konuşmalarının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.